kes䠠 17, 2015

Hautamäki keskeytti ulosajoon SM-Itärallissa


Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ei tosiaankaan hymyillyt Ville Hautamäelle ja kartanlukija Pekka Hautaselle. Hyvin alkanut kilpailu päättyi rajuun ulosajoon kolmannella erikoiskokeella. Kuljettajat ovat kunnossa, mutta paljon palvellut Honda Civic on korin osalta vaihto kunnossa.

 

Joensuussa tiedetään paikalliset rallitiet olevan nopeita ja petollisia juurikin korkeuserojen vuoksi. Varsinkin tänä vuonna SM-Itärallissa oli SM-luokissa paljon ulosajoja.

Ville Hautamäen valmistautuminen kesäkauteen oli mennyt Hondan sähköjen sekä uusien alustan jousien asennuksessa. Kun elämässä on muutakin, kuin ralli, niin varsinainen testaaminen jäi lähes ”nollaan”.

 

Siitä huolimatta Hautamäki aloitti Itärallin hyvin, ollen avaus erikoiskokeella SM4-luokan toinen 1,8 sekuntia pohja-ajasta. Toisella EK:lla hän oli myös toinen 5,7 sekuntia pohjista. Yksi kisakumppaneista, Joonas Lindroos oli joutunut tässä vaiheessa keskeyttämään tekniikka vikaan.

 

Kolmannella erikoiskokeella Honda ajautui vasen takakulma edellä tien liittymään, johon Honda nappasi kiinni. Auto meni nokkaperää ja jälki oli pahaa.

 

-Tulin aavistuksen liian lujaa paikkaan. Ulosajo oli raju. Halusin ajaa voitosta. Pääasia on, että me olemme kunnossa, Hautamäki kertoi ulosajostaan. Ville säilyi ulosajosta lihaskivuilla. Pekka Hautanen oli sairaalassa tarkkailussa yön yli, mutta hänenkin kohdalla pahasta loukkaantumista ei ole kysymys.

 

- Kyllä nyt taitaa olla tämän korin osalta vaihto edessä, totesi Ville ruttuista autoaan katsellen. Vaikka Honda on hurjan näköinen, niin turvavarusteet kestivät hyvin.

Hautamäki ja Hautanen johtavat Itärallin jälkeen SM4-luokkaa 10,5 pisteellä.

 

-Peliä ei olla mestaruuden suhteen pelattu. Toki nyt tarvitaan apuja, että ollaan seuraavassa kisassa mukana. Muutokset jousitukseen jätti fiiliksen, että suunta on oikea, Hautamäki ynnäsi.

 

SM-sarjan seuraava osakilpailu kaasutellaan Turussa 28.-29.8.

 

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Toni Ollikainen