syys 28, 2015

Suomenmestaruus varmistui - Hautamäki jätti Tampereen kilpailun ajamatta


 

Ville Hautamäki ja Pekka Hautanen eivät osallistuneet kauden viimeiseen rallin SM-kilpailuun Tampereelle, koska Suomenmestaruus varmistui ennen kilpailua. Vajaan osallistujamäärän vuoksi jaossa ei ollut täysiä Sm-pisteitä. 

 

-Tässä taloustilanteessa tein ratkaisun, että emme lähde kisaamaan Tampereelle, koska piste-ero oli riittävä mestaruuteen. Meillä ei olisi ollut kilpailussa kuin hävittävää. Katsomaan mennään, kun muut kurvailee, Hautamäki perusteli valintaansa.

 

-Meillä on tallissa yhden rallin ajettu Honda ehjänä ja mestaruus tiimissä. Tähän on hyvä päättää värikäs kausi, Järviseudun UA:ta edustava alajärveläinen toteaa.

 

Hautamäki ja Hautanen kertovat, että mestaruus ei tullut helpolla. Joensuun osakilpailun ulosajo laittoi tiimin koville.

 

-Ilman osaavaa ja innokasta huoltoporukkaa ei tämäkään kausi olisi ollut mahdollista. Samoin mukana olleet yhteistyökumppanit ovat yhtä tärkeitä, Hautamäki kiittelee.

 

Näin Hautamäen ja Hautasen vuonna 2004 alkanut SM-mitaliputki sai jatkoa. Mestaruuksia on nyt kolme, hopeisia mitaleja on neljä ja pronssia on pokattu kahdesti.

 

SM-pisteet SM4-luokka:

1. Ville Hautamäki 85,5.

2. Joonas Lindroos 68,75.

3. Kimmo Linden 64,50.

4. Jussi Teppo 63,0.

5. Jarkko Savolainen 62,25.

 

Teksti: Vesa Rauhala