helmi 1, 2016

Suuri seikkailu nelivetoisella maaliin


 

Hautamäki menetti otteen kolmostilasta

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen pitkällä ralliuralla kääntyi uusi lehti, kun kaudelle 2016 pari siirtyi nelivetoiseen ajokkiin. Nopeiden käänteiden jälkeen viime syksynä pitkään palvellut Honda Civic myytiin Sami Korvolalle. Asiat etenivät ripeään tahtiin.


-Teemu Asunmaan avustuksella kaupat Jukka Haran Subaru Imprezasta olivat totta. Onhan tätä siirtymistä nelivetoon suunniteltu aikaisemminkin, mutta nyt vain moni asia loksahti kohdalleen, Hautamäki valotti autokauppojen taustaa.

 

-Subarua ollaan ennen Arctic Lapland Rallya tehty oman maun mukaiseksi. Ajamassa olemme käyneet muutaman kerran. Kyllä tässä lähdetään hyvinkin matalalla profiililla tutustumaan nelivedon saloihin, Hautamäki mietti asioista ennen Rovaniemen SM-avausta.

Arctic Lapland Rallyssa oli ohjelmassa kymmenen erikoiskoetta, joista viisi ajettiin perjantaina. Pakkanen ei kiusannut tänä vuonna rallikansaa Lapissa. Perjantain alle kymmenen asteen pakkanen ja lauantain nollakeli tekivät olosuhteista siedettävät.

Hautamäki ja Hautanen ajoivat SM2-luokassa perjantain jälkeen sijalla neljä. Eroa kärkeen oli kolme minuuttia ja 45 sekuntia. Parhaimmillaan pari oli EK-sijoituksissa kolmas, huonoimmillaan kahdeksas. Eniten pari jäi kolmannella EK:lla.

-Turbonpaineet hävisivät, eikä peli kulkenut. Varsinaista syytä ei löytynyt ja EK:n jälkeen kaikki taas toimii, Ville ihmetteli mystistä vikaa. Perjantain jälkeen pari oli luokkansa viidentenä. Eroa kärkeen oli neljä minuuttia 15 sekuntia. Lauantain vauhti oli samaa eli kärkeen verrattuna noin 1,5 sekuntia kilometrille. Sijoitus oli vakiintunut kolmanneksi ja jaossa olisi toiseksi korkeimmat SM-pisteet, koska edellä ollut Hiroki Arai ei ajanut SM-pisteistä.

Viimeisellä, 51 kilometriä pitkällä Ristilammen erikoiskokeella parilla kävi tilanne, jossa Subarun takapäästä katkesi aurauksen säätötanko.

-Ei osuttu mihinkään, vaan kovasta vauhdista vasen takapyörä taittui vinoon noin 30 kilometrin kohdalla ja me raahauduttiin maaliin. Eikä siinä vielä kaikki. Vaihdettiin vielä rikkoutunut eturengas. Kyllä harmittaa, sillä luokan kolmas tila oli meillä näpeissä, Hautamäki totesi viimeisen EK:n tapahtumista.

-Reitti oli paremmassa kunnossa kuin vuosiin, Ville lisäsi.

-Kyllä meillä taas oli hauska reissu. Ottaen huomioon meidän kokemus nelivedosta ja tästä autosta ollaan toki luottavaisia, että lähemmäs kärkeä päästään, Järviseudun UA:ta edustava alajärveläinen tuumasi Lapin kisan jälkeen.

Maalissa Hautamäki ja Hautanen olivat SM2-luokan kahdeksas. Tässä linkki lopullisiin virallisiin tuloksiin: www.tenab.net/v2016/160128s2.htm

Sarja jatkuu 26.-27.2. Mikkelissä.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala