maalis 12, 2017

Hautamäelle harmittava keskeytys SM-rallissa


 

Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Ville Hautamäki kärsi harmittavan keskeytyksen rallin SM-sarjan talvikauden päätöskilpailussa Nilsiässä. Alajärveläisen Subarusta hajosi vaihteisto toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

 

- Harmittaa vietävästi. Tarjolla oli hyvät SM-pisteet sen hetkisen kolmannen tilan myötä ja kun kilpakumppanitkin joutuivat vaikeuksiin viimeisellä erikoiskokeella, niin tarjolla olisi ollut jopa kilpailun voitto, Hautamäki totesi.

 

Hautamäki ja kartanlukijansa Pasi Lahtinen ajoivat neljän erikoiskokeen jälkeen SM2-luokan kolmantena, mutta viidennellä erikoiskokeella pettänyt vaihdelaatikko teki sen, että pari jäi pohja-ajasta 18 sekuntia.

 

- Olin ennen kilpailua kipeänä, mutta kunto onneksi oli kohtuu hyvä jo nuotitusaikana perjantaina. Oli todella mahtavaa ajaa kunnon talvirallia hienoilla ja nopeilla teillä. Kävimme tiukkaa kisaa Timo Mäenpään kanssa kolmannesta tilasta siihen asti, kun olimme mukana, eikä ero kärkeenkään ollut kuin 32 sekuntia, Hautamäki jatkoi. -Tämä oli ehkä paras kilpailu mitä olen Pasin kanssa ajanut. Yhteistyö ohjaamossa toimi hyvin. Eromme luokan kärkeen kaventui merkittävästi, joten ei tässä muuta kuin auto kuntoon ja odotellaan kesäkauden alkua. Olihan tämä kolaus mestaruus tavoitteelle, mutta pistelasku kärsii yhden nollakisan. Jatkamme kuitenkin sarja kakkosena keskeytyksestä huolimatta, Hautamäki laski.

 
Teksti: Vesa Rauhala

Kuvat: Reissumies