touko  22, 2017

Hautamäki vaikeuksien kautta neljänneksi kesäkauden SM-avauksessa

Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Ville Hautamäki kartanlukijanaan Pasi Lahtinen ajoivat rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa SM2-luokan neljänneksi. Matkaan mahtui muutamia teknisiä ongelmia Subarun kanssa.

SM-Riihimäki rallissa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta ja 85-erikoiskoe kilometriä. Kelikin suosi kilpailupäivää ja reitti oli hyvässä kunnossa. Kilpailun puolessa välissä Hautamäki oli SM2-luokan kuudes. Eroa kärkeen oli 56 sekuntia.

-Auto oli nahkea kilpailun alussa. Syykin selvisi, kun moottorissa turbon letkussa oli vuotoa, Hautamäki totesi. Kuudennellä erikoiskokeella turbon letku hajosi enempi, mutta pari sai sen korjattua ja matka jatkui.

-Saimme korjauksesta johtuen 50 sekuntia aikasakkoa, Hautamäki sanoi.

-Auton ajettavuudessa ilmeni sellaista, että takapää lähti irti tien pinnasta jarrutuksissa. Se teki ajamisesta hiukan varovaista. Eroa kärkeen tuli kaksi ja puoli minuuttia.

-Suhteellinen sijoitus vaikeuksiin nähden. Tipuimme nyt pisteissä neljänneksi, mutta 10.6. Kouvolassa kokeillaan seuraavaksi, alajärveläinen totesi.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuvat: Marko Kyöstilä