loka 1, 2018

Hautamäen kokemus puhui rallin SM-sarjassa


Kuva: Seppo Salminen

 

Salon seudulla ajetussa kauden viimeisessä rallin SM-osakilpailussa  Subaru Impreza WRX STi:llä kilpaileva Alajärveläinen Ville Hautamäki  ajoi kartturinsa Enni Mälkösen kanssa SM2-luokassa kolmanneksi. Samalla  Hautamäki varmisti kuljettajien SM-pronssia, mitali on hänen uransa 12.


-Tavoite kauden päätökseen oli, että mitalista ajetaan. Kilpakumppani  Esa Ruotsalaisen keskeytys edesauttoi meidän mahdollisuuksia. Tosin  meilläkin oli vaikeuksia, mutta nyt onnetarkin oli puolellamme. Vauhti  luokassamme on ollut todella kovaa, joten tällä kaudella pronssiinkin  täytyy olla tyytyväinen, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava, Hautamäki tilitti.

 

Hautamäki ajoi perjantaina ja lauantaina ajetussa  kahdeksan erikoiskokeen rallissa kolmanneksi. Eroa mestaruuteen  ajaneeseen Henrik Pietariseen tuli minuutti ja 33 sekuntia. Joonas Tokee  oli 43,3 sekuntia Hautamäkeä edellä.

 

-Perjantain toisella erikoiskokeella pimeällä autosta sammuivat  mystisesti lisävalot ja Lauantaina viidennellä erikoiskokeella ajoimme ulos, mutta selvisimme tilanteesta pienillä vaurioilla ja aika menetyksellä. Nyt oli myös onnea mukana ja pääsimme jatkamaan, Hautamäki kuvaili ongelmia kilpailun aikana. Hän toteaa kauden jälkeen, miten kilpailu SM2-luokassa on koventunut.


-Kyllä nyt ajetaan luokassamme kovempaa kuin parina aikaisempana  vuotena, mitä olen Subarulla kilpaillut. N-ryhmän Subarulla on tosissaan tekemistä R4-autojen kanssa, Hautamäki valottaa. Hän on kiitollinen miten moni taho on taas mahdollistanut koko kauden ajamisen.


-Iso kiitos kartanlukija Enni Mälköselle, huoltoporukalle ja tietenkin yhteistyökumppaneille. Yhdessähän me saavutettiin SM-pronssia, Hautamäki tiivistää.

Teksti: Vesa Rauhala