tammi 23, 2019

Hautamäki uuteen kauteen uuden kartanlukijan kanssa


 

Ville Hautamäen rallikausi 2019 starttaa tulevana perjantaina alkavalla Rovaniemen osakilpailulla Arctic Lapland Rallylla. Alajärveläinen on kilpailemassa Tunturi rallissa 16. kertaa. Hautamäki jatkaa nelivetoisten SM2-luokassa Subaru Imprezalla. Kajaanilainen Mika Juntunen on Hautamäen uusi kartanlukija. Valmistautuminen on mennyt tyypilliseen tapaan kalustoa ja muita aiheeseen liittyviä asioita tehdessä.

-Subaruun on tehty omin voimin täydellinen moottorin huolto. Vetoakseleiden kanssa oli tulla kiire ennen kilpailua, mutta nyt kaikki on kunnossa, totesi maanantaina nuotituksen Rovaniemen noin 30. asteen pakkasessa aloittanut Hautamäki. Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Hautamäki tietää Rovaniemen kilpailun vaatimustason.

-Mitä vain voi sattua kilpailun aikana, mutta varmaa on se, että palkinnot jaetaan vasta maalissa, konkari toteaa. Hautamäki-Juntunen kilpailevat numerolla 13. Tutustumisjakson eli nuotituksen kaksi ensimmäistä päivää antoivat suuntaa, miltä tämän vuoden Tunturi ralli näyttää.

-Mukana on uusiakin osuuksia tutuissa maisemissa. Osaksi reitti on nopeaa. Tien pohjat ovat huonot. Jäätä ei paljon ole. Renkaat tulevat olemaan kovilla, Hautamäki mietti tiistai iltana tulevaa kilpailua.

54. kertaa ajettava Arctic Lapland Rallyn ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantaina klo 12.43. Avauspäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Lauantain ajetaan toiset viisi. Maalissa kärkipään kuljettajat ovat klo 18.50 alkaen. Ralliradiota valitettavasti ei tänä vuonna SM-ralleissa kuulla, mutta livetulospalvelu palvelee koko ajan osoitteessa www.rallism.fi.

Teksti: Vesa Rauhala