touko 21, 2019

Hautamäki vaihtoi automerkkiä


”Nyt käytetään kaikki kortit, että oltaisiin mestaruustaistossa”

Ville Hautamäki esiintyi Ikaalisten Kylpylä rallissa hänelle uudella autolla. Alla oli Mitsubishi Lancerin Evo 9-malli.

-Kyllä Subaru vaihtui Mitsubishiin. Subaru on toki itsellä, mutta myynnissä. Nyt käytetään kaikki kortit, että oltaisiin mestaruustaistossa. Olen haaveillut Mitsubishista ja haluan nyt tehdä tämän kokeilun, alajärveläinen aloittaa. Hautamäki ja kartanlukijansa Mika Juntunen olivat kolmessa talven osakilpailussa kaikissa toisena edellä vain yksi kilpailija, Esa Ruotsalainen. Ero pisteissä ennen kesäkautta on 23. pistettä.

-Kyllä meidän on pakko voittaa, jos mielii eroa kaventaa. Uskon, että vauhtimme Ruotsalaiselle riittää. Nyt nähdään, mitä auton vaihto siihen asiaan vaikuttaa, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki toteaa.

 

Ikaalisten rallissa kaksikko saivat arvokasta tuntumaa noin 100 ek-kilometrin verran. Eroa Mitsubishin 10-mallilla ajaneeseen Kristian Kiviniemeen jäi 26,9 sekuntia Kiviniemen hyväksi.

-Se oli uuteen autoon totuttelua. En ajanut riskillä. Alustan säätöjä ei vielä pystytty muuttamaan. Jatkossa on kiva touhuta toisen merkkisen auton kanssa ja oppia pikkujuttuja, Hautamäki kertoo. Hän tekee jatkossakin paljon töitä auton kanssa.

-Subarun kanssa tuli 3,5-vuoden aikana yksi keskeytys tekniseen vikaan, Hautamäki tarkentaa.

 

Rallin SM-sarja siirtyy kesäkaudelle tulevana lauantaina Riihimäellä. Kilpailu alkaa toukokuun 25. päivä klo 11.00 ja maalissa ensimmäiset autot on noin klo 19.00. Hautamäki ja Juntunen ajavat numerolla 35. SM-sarjan livetulospalvelu palvelee osoitteessa:

http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

 

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Eero Auvinen