maalis 17, 2014

Hautamäellä lähes täydellinen talvikausi


Joensuusta vakuuttava voitto

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen voitto talvikauden päätös rallissa Joensuussa tarkoittaa lähes täydellistä kautta alajärveläiskaksikolle. SM-sarjan piikkipaikka kesäkauteen lähtiessä povaa hyvää.

- Nyt on tilanne hyvä ja tosi hyvä fiilis. Meillä on neljä pistettä vajaa täydet pisteet. Kauan on tätä hommaa tehty ja nyt on talvikausi menty, mitä tällä kokemuksella pitääkin,jutteli todella tyytyväinen Ville Hautamäki Joensuun kilpailun jälkeen.

Hautamäki Motorsportin Honda Civic toimi SM-Itärallin rasituksen moitteettomasti. Vaikea talveton keli laittoi miettimään renkaiden kohtalon.

- Saimme asiantuntijalta neuvoa, että laskemme rengaspaineita. Se varmaankin auttoi sillä tässä kisassa renkaiden kanssa ei ollut murheita. Muutenkin auto toimi tosi hyvin. Meillä oli tulosseuranta hallinassa ja ajoimme sen mukaan. Mehän vain toivottelimme AT-henkilökunnalle hyvää naistenpäivää, Hautamäki sanaili.

- Oli lopulta yllätys, miten paljon reitille oli tullut loskaa perjantain ja lauantain välisenä yönä, Hautamäki mietti. Hautamäki ja Hautanen voittivat SM4-luokan 46,2 sekunnilla.


Innola kesäkauteen

Ville odottaa jo innolla kesäkautta. SM Pohjanmaa ralli kaasutellaan Lapuan maisemissa 14.6.

- Tykkään enempi ajaa kesällä. Pidän Pohjanmaa rallia kotikisana. Siellä Hondassa istuu voittoa tavoittelevat kuljettajat, Ville lupaa.

SM Itäralli LUOKKATULOKSET
SM4: SUPER2
1. Ville Hautamäki - Ari-Pekka Hautanen, Honda Civic Type R
2. Sander Siniorg - Annika Arnek, Honda Civic Type R + 0:46,2
3. Janne Seluska - Lasse Hirvijärvi Honda Civic Type R +0:52,9

Pistetilanne 3:n osakilpailun jälkeen
1. Ville Hautamäki 82,50.
2. Joose Kojo 62.00.
3. Tuomo Hassinen 41.00

Teksti: Vesa Rauhala