syys 28, 2021

Kolme mestaruutta kotiin


 

Ralliautoilun SM-kauden päätöskilpailu ajettiin äärimmäisen kovavauhtisilla ja vaativilla teillä Kokkolan lähiympäristössä. Ville Hautamäki ja Mika Juntunen lähtivät kilpailuun SM2-luokan johdossa. Mestaruuteen olisi riittänyt sijoitus kärkipäässä.

Sen sijaan että Hautamäki ja Juntunen olisivat kierrelleet kiviä ja säästelleet autoa, painoi Ville kaasun pohjaan vieden vielä päätöskisankin voiton. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen torniolaiskaksikkoon Anssi Rytkönen–Juho-Ville Koskela kertyi niukat 3,5 sekuntia.

– Ennen viimeisen erikoiskokeen lähtöä päätettiin Mikan kanssa se, että vaikka meidän ei olisi ollut mestaruuden kannalta mikään pakko voittaa tätä osakilpailua, ralliahan tänne oli tultu ajamaan. Siinä on kuitenkin aina se riski, että jos aletaan varmistella, saattaa tulla niitä ratkaisevia virheitä, Hautamäki järkeili.

 

Viimeinen, yli 22-kilometrinen erikoiskoe tuli puhtaasti ja sen jälkeen oli aika kiivetä mestarina maalikorokkeelle. Kokkolan keskustassa sankan yleisöjoukon edessä alkoivat railakkaat juhlat. Kuohujuomien kastelema mestari hymyili kilvan auringon kanssa. Yhdeksän kuukauden urakka oli saanut arvokkaimman palkintonsa.

– Tähän ei oikein hirveästi pysty mitään edes sanomaan. Olo on vain niin hieno, Hautamäki fiilisteli.

– Tämä oli viime vuoden uusinta. Saatiin kuljettajien, kartanlukijoiden ja tiimien SM-kultaa. Mikäs tässä on hymyillessä. Se saatiin, mitä kaudelta lähdettiin hakemaan, Hautamäki iloitsi.

Kaikki kolme kultamitalia varmistuivat lopulta selvällä marginaalilla. Henkilökohtaisten mestaruuksien ohella Hautamäen ja Juntusen edustama Porvoon Autopalvelu nousi kakkossijalta mestariksi. Tiimille toiset voittopisteet toi SM4-luokan voittoon ajanut jalasjärveläiskaksikko Juho Koski-Lammi-Arttu Vastamäki.

 

Hautamäki totesi kisan tauottua, että mestaruuskausi on vaatinut panostusta myös kisojen ulkopuolella. Mestari ei ole moneen vuoteen keskeyttänyt tekniseen vikaan, mikä kertoo huolellisuudesta ja oikeasta asenteesta.

– Tämä on kyllä armottoman kovaa työntekoa. Varsinkin se, että saadaan nämä autot pysymään nipussa. Ilman hyviä taustoja tämä ei olisi yksinkertaisesti mahdollista, Hautamäki vakavoitui.

Tuore mestari halusikin kiittää niin kartanlukijaa, mekaanikoita tukijoita kuin aivan erityisesti perhettään. Hautamäki on kilpailujen välissä itse oman tiiminsä päämekaanikko.

– Kilpaileminen syö tämä vuoksi melkoisesti aikaa. Minähän sitä autoa ajan, joten minun sitä pitää myös tehdä, Hautamäki hymyili.

 

 

TULOKSIA:

 

1. Ville Hautamäki-Mika Juntunen        Mitsubishi Lancer              1.02.48,9      

2. Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela      Mitsubishi Lancer               1.02.52,5       +3,5

3. Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka       Mitsubishi Lancer               1.03.19,6       +30,6

4. Kristian Kiviniemi-Jarkko Alanen          Mitsubishi Lancer               1.03.19,9       +30,9

5. Arto Juolahti-Jani Kovanen                   Mitsubishi Lancer               1.05.06,4       +2.17,4

 

PISTETILANNE 6/6 JÄLKEEN:

 1.                   Ville Hautamäki                 122

2.                   Jaro Kinnunen                     94

3.                   Anssi Rytkönen                   84

4.                   Kristian Kiviniemi               75

5.                   Arto Juolahti 57

 
Tiimipisteet 6/6:

 1.                   Porvoon Autopalvelu        238

2.                   TGS ASV Team                    221

3.                   TGS Skoda Team                188

 

 

KUVAT (@Jari Kohonen)

 

Ville Hautamäki ja Mika Juntunen kiirehtivät voittoon rallikauden päätöskilpailussa.