helmi 24, 2014

Pistejohto kasvoi SM-sarjassa - Hautamäki kaasutteli toiseksi Mikkelissä


Ralli SM-sarjan kauden toinen osakilpailu kaasuteltiin kaksipäiväisenä kilpailuna Mikkelin vaativilla teillä. Seitsemällä erikoiskokeella oli pituutta yhteensä 118,4 km.

Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen lähtivät matkaan hiukan eri varustein kuin Rovaniemelle. Hondassa oli toinen vaihdelaatikko käytössä.

Perjantaina ajetulla avaus EK:lla olikin vaihteiden kanssa ongelmia, sillä Ville teki muutamia vaihdemissejä. Mutta eroa SM4-luokan pohja-aikaan tuli kuitenkin vain 3,4 sekuntia. Lauantain kahdella ensimmäisellä Ville ei vielä päässyt sinuiksi vaihdelaatikon kanssa. Myös spooreissa ajo teki ajamisesta todella tarkasti otettavan asian. Kolmen erikoiskokeen jälkeen ralliradiossa kuultiin pettynyt Ville Hautamäki.

- Tämä on nyt vaihteiden kanssa sähläämistä. Spooreissa on pitoa, mutta heti kun sieltä nousee muuttuu liukkaaksi. 16,7 sekuntia luokan kärkeä perässä ollut Ville totesi. Huollossa löytyi ”lääkkeitä” niin vaihdelaatikon säätöihin, kun kuskin fiilikseenkin. Heti seuraavalla tuli pohja-aika sekunnilla luokkaa johtaneeseen Jarkko Savolaiseen.

- Nyt ollaan sielläpäin. Huollossa laitettiin laatikkoa paremmaksi ja äijää rauhoitettiin. Nyt oli vähän rallin mallia. Varsinkin isompi tie maittoi paremmin, Ville tilitti paremalla tunnelmalla. Tosin heti viidennellä EK:lla

Savolainen kuittasi 6,1 sekunnilla tilanetta.

- Meillä loppui eturenkaat täysin, Hautamäki huikkasi. Eroa Savolaiseen oli nyt 9,6 sekuntia. Vaikka Hautamäki ja Hautanen löysivät ajohuumorin hyvissä ajoin kisaa, niin tappiota Savolaiseen tuli kahdella viimeisellä EK:lla

12,5 sekuntia. Maalissa sitä oli 22,1 sekuntia. Näin toinen tila.

- Kyllä meiltä kului täysin renkaat kahdella vimeisellä erikoiskokeella. Ei ollut

mahdollisuutta haastaa Savolaisen Jarkkoa lopussa. Vasemmassa eturenkaassa on seitsemän nastaa jäljellä kun tultiin maaliin. Kahdella viimeisellä EK:lla kilvanajo muuttui pysymiseksi yleensä tiellä. Vaihdelaatikko murheet johtuvat ilmeisesti vaihdevaijereista, Hautamäki tiivisti.

- Ollaan tähän kuitenkin tyytyväisiä. Löysin itsestäni uuden piirteen, sillä nyt maltti oli valttia. Tämä oli rankka reissu kelin puolesta renkaille. Pistejohto kasvoi ja kahden viikon päästä jatketaan Joensuussa, Järviseudun Urheiluautoilijoiden edustaja ynnäsi.

Teksti: Vesa Rauhala