helmi 3, 2014

Ylivoimainen voitto SM-avauksesta


Rallin SM-sarjan avauskilpailu Arctic Lapland Ralli sujui Hautamäki Motorsportin osalta täydellisesti. Paljon yhdessä ralliauton kabiinissa kokeneet Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen voittivat ylivoimaiseen tyyliin SM4-luokan.

- Hieno voitto. Jos se näytti helpolta, niin sitä se ei ollut. Ajotauko viime kaudella ja vähäiset testit ennen tätä kilpailua, eivät tehneet asiaamme helpoksi, Hautamäki sanaili maalissa.

Rovaniemen kilpailuun Hautamäen Honda Civiin piti tulla vaihdelaatikko, joka olisi ensimmäinen laatuaan Suomessa. Seqventaali-mallista vaihdeaskia testattuaan Hautamäki totesi keksinnön hyväksi, mutta vialliseksi.

- Siinä oli hiukan sanomista, joten päätimme lopulta lähteä tutuimmilla kamppeilla matkaan. Kiitos meidän hyvän huoltoporukan saimme kaiken kuntoon ennen kisaa, alajärveläinen kiitteli.

Kilpailu sujui lähdöstä maaliin Hautamäen ja Hautasen hallinnassa SM4-luokassa. Pohja-aika kaikilla kymmenellä erikoiskokeella. Johto perjantain jälkeen minuutti ja 18,5 sekuntia sekä ero maalissa toiseksi tulleeseen selvä neljä minuuttia ja 34 sekuntia puhuvat selvää sanomaa.

- Auton kanssa oli ongelmia ennen kisaa. Kilpailun aikana ei mitään murheita. Oma ajokin sujui yhtä nelospätkän peruuttelua moitteetta. Perjantain lähtöpaikka eli 62 oli kyllä asia, jota en käsittänyt. Kun ajoimme lauantaina paikalla 30 olihan tiet tietysti paremmassa kunnossa. Reitti oli muuten paremassa kunnossa, kuin koskaan, kun olen täällä ollut, Hautamäki luetteli kisan kulkua.

- Olihan kelien puolesta muuttuvia tekijöitä, kun lämpötila vaihteli 8 ja 32 asteen välillä. Se on sitä Tunturin taikaa. Meidän tiimissä kaikki ovat iloisia voitosta. Kova työ palkittiin. Voitto oli paras kiitos. Meillä oli selvä suunnitelma, kun jaossa oli puolitoista kertaiset pisteet. Eihän parempaa lähtökohtaa kauteen voisi olla, Hautamäki ynnäsi tyytyväisenä.

SM-sarja jatkuu 22.2. Mikkelissä ja 8.3. Joensuussa.

Teksti: Vesa Rauhala