maalis 8, 2015

Hautamäki sarjajohdossa kesäkauteen


Pohjanmaa rallista toinen tila

Rallin SM-sarjan talvikauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin viikonvaihteessa Pohjanmaa rallin merkeissä. Kilpailu oli kaksipäiväinen. Perjantaina ajettiin illan pimeydessä kaksi erikoiskoetta Ylistaron maisemissa ja lauantaina päristeltiin lopuksi kolme EK:ta Töysässä. Kolme siksi, että toiseen kertaan ajettavaksi suunniteltu viimeinen EK jouduttiin olosuhteiden vuoksi perumaan.

 

Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen halusivat voittaa myös tämän kilpailun.

- Onhan Pohjanmaa ralli kuitenkin ns. kotikisa. Vielä kun reitti meni sinne meillepäin, niin erityisesti täällä haluaa voittaa, Hautamäki kuvaili tunnelmia ennen kilpailua.

 

Toisin kävi, sillä Hautamäki ja Hautanen pokkasivat SM4-luokan kakkospytyt Seinäjoen maalipaikalla. Luokan voitti Joonas Lindroos 19,3 sekunnilla.

 

Kotiläksyt syytä tehdä paremmin

Perjantain kahdella erikoiskokeella Hautamäki jäi luokan kärjelle 12,9 sekuntia.

- En ollut tyytyväinen auton käyttäytymiseen. Honda oli melkoinen ”keinulaiva”. Alusta oli säädetty liian löysäksi ja valitsin alle lumimalliset renkaat, olisi pitänyt olla jääpyörät, Ville listasi virheensä.

 

Lauantaina Töysän suunnalla oli enempi talvinen keli ja edessä olisi 87 EK-kilometriä, jos viimeinen pätkä olisi ajettu. Kolmas EK oli 30-kilometrinen koitos. Matkaan mahtui ongelmia, jotka maksoivat 13,1 sekunnin tappion pohja-aikaan.

- Pätkällä tuli varmaankin 15 vaihdemissiä. Vaihteensiirtäjissä oli jotain häikkää ja paras keskittyminen oli poissa. Lisäksi yhdessä paikassa kilpailija oli osaksi tiellä ja jouduimme tiputtamaan vauhtia siihen reilusti, Hautamäki kertoi. Neljännelle EK:lle pari kellotti pohja-ajan ja kisan viimeisellä erikoiskokeella he olivat toinen.

- Joskus kakkostilaan on tyytyväinen, mutta ei nyt. Ei tähän porukkaan vain tulla ja voitetaan. Tämä oli hyvä opetus, että kotiläksyt on tehtävä paremmin. Auto on oltava kunnossa kisaan. Meillä on vieläkin jonkinlainen sähkövika autossa, mutta kesäkauteen lähdetään 17,5 pisteen johdossa. Tilanne on meidän kannalta hyvä. Kesäkelit on meikäläisen mieleen, Järviseudun UA:ta edustava alajärveläinen tilitti lopuksi.

 

-Taas on yksi rallikausi alkanut ja ei osaa tarpeeksi kiittää kaikkia vauhdissa mukana olleita. Yhteistyökumppanit, huoltoporukka ja muut. Kiitos tähän asti. Kesällä jatketaan, Ville totesi. Teksti: Vesa Rauhala